Туреччина розраховує отримати членство у Євросоюзі до 2023 року

Туреччина розраховує отримати членство у Євросоюзі до 2023 року

Укрінформ
Туреччина хоче вступити до Євросоюзу не пізніше, ніж за шість років - до 2023 року, коли республіка відзначатиме своє сторіччя.

Про це заявив посол Туреччини у Євросоюзі Селім Єнель в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, передає DW.

"Вступ до цього терміну (2023 року. - Ред.) в Європейський Союз став би найвищим досягненням моєї країни. На даний момент умови для вступу не найсприятливіші, але це може швидко змінитися", - сказав представник Туреччини у Брюсселі.

При цьому лібералізація візового режиму, за його словами, має відбутися ще у 2016 році, бо "2017 рік був би неприйнятним терміном".

За словами дипломата, переговори турецької влади і ЄС ідуть правильним шляхом, незважаючи на труднощі, пов'язані зі спробою держперевороту у Туреччині. Проте, "якщо Туреччина не отримає безвізовий режим, ми не станемо посилати до Європи мільйони біженців автобусами, як деякі собі уявляють. Але ми більше не прийматимемо біженців із Сирії", - підкреслив посол.

Як відомо, для вступу до ЄС Туреччина мусить виконати 72 умови, що стосуються зміни законодавства. Незважаючи на успішну угоду з ЄС щодо врегулювання міграційної кризи, переговори з безвізового режиму зайшли у глухий кут, зокрема через відмову Туреччини змінювати антитерористичне законодавство. У ЄС вважають, що в його нинішній формі воно може бути спрямоване на переслідування опозиції та інакодумців.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу 15 серпня пригрозив ЄС розривом угоди щодо біженців у разі відмови скасування візового режиму для громадян Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-