ООН вимагає 48-годинного припинення вогню в Алеппо

ООН вимагає 48-годинного припинення вогню в Алеппо

Укрінформ
З початку серпня цього року жоден з гуманітарних конвоїв Організації Об'єднаних Націй (ООН) не зміг дістатись до територій Сирії, які знаходяться в блокаді.

Про це у четвер, 18 серпня, заявив у Женеві спеціальний представник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура, інформує DW.

“Стаффан де Містура оголосив про призупинення роботи робочої групи ООН щодо надання гуманітарної допомоги Сирії до кінця поточного тижня для того, щоб "подати сигнал великим державам”, - йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що необхідність дводенного припинення збройного протистояння у сирійському місті Алеппо буде головною темою під час зустрічі міжнародної робочої групи щодо припинення вогню у Сирії, яка відбудеться пізніше у четвер.

"Від імені генерального секретаря ООН я вимагаю: необхідно досягнути 48-годинної паузи в Алеппо, і для цього потрібні не лише великі зусилля двох співголовуючих країн (Сполучених Штатів та Росії), але й тих, хто має вплив на місцях", - зауважив де Містура.

Як повідомлялося, раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун попередив про загрозу “безпрецедентної гуманітарної катастрофи” для Алеппо у випадку відсутності найближчим часом припинення вогню у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-