Рейд у справі Гюлена: у Стамбулі - 200 обшуків

Рейд у справі Гюлена: у Стамбулі - 200 обшуків

Укрінформ
Турецька поліція в четвер провела масштабні обшуки за 200 стамбульськими адресами у ході розслідування фінансування терористичної організації Фетхуллаха Гюлена «FETO».

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на анонімні джерела.

«Турецька поліція провела рейд за 200 адресами у Стамбулі в четвер у ході розслідування фінансування терористичної організації Фетхуллаха (FETO)», - йдеться в повідомленні.

Згідно з джерелами, ордер на арешт був виданий загалом на 187 осіб.

Про точну кількість затриманих у ході операції поки що не повідомляється.

Як зазначає видання, сьогоднішні рейди - продовження великої операції в Стамбулі, яка проводилася у вівторок проти 51 компанії, що підозрюються у підтримці FETO. Обшуки проводили спеціалісти Дирекції з питань боротьби з фінансовими злочинами. Зокрема, були проведені обшуки в мережах супермаркетів Akfa Holding і А101 і було затримано 80 осіб.

Як відомо, 15 червня в Туреччині була здійснена спроба державного перевороту. В організації путчу Анкара звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе у США в добровільному вигнанні і заперечує свою причетність до перевороту. Проте Туреччина все-таки наполягає на його екстрадиції із Сполучених Штатів і веде активну роботу з переслідування його послідовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-