Канадців хочуть зобов’язати розкривати паролі поліції

Канадців хочуть зобов’язати розкривати паролі поліції

Укрінформ
Канадська поліція просить розробити закон, який дозволить її співробітникам зобов’язувати підозрюваних розкривати свої електронні паролі.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідну декларацію було ухвалено Канадською асоціацією глав поліції – провідною організацією, що лобіює інтереси правоохоронних органів.

«Канадська асоціація глав поліції закликає уряд заради громадської безпеки розробити законодавчі механізми примусу власника паролю до розкриття його за судовим рішенням органам правопорядку», - йдеться у тексті резолюції.

У документі наголошується, що сучасні злочинці все більше використовують шифрування для приховування незаконної діяльності.

За словами заступника начальника королівської канадської кінної поліції Джо Олівера, чинне канадське законодавство не дає правоохоронцям права вимагати розголошення паролю під час розслідування.

На його переконання, злочинці із застосуванням певних програм можуть діяти в мережі практично повністю анонімно, завдаючи реальної шкоди.

«Жертви у цифровому просторі є реальними. Канадські закони та правоохоронні можливості повинні відповідати темпу еволюції технологій», - наголосив Олівер.

Нагадаємо: питання доступу правоохоронців до приватної закодованої інформації вперше набуло розголосу минулого року під час розслідування стрілянини у американському місті Сан Бернардино. ФБР тоді через суд вимагав у виробника мобільного телефону, вилученого у одного нападників, надати особистий пароль доступу. Компанія-виробник своєю чергою відмовлялася зробити це, посилаючись на захист персональних даних та технічну неможливість розблокування одного конкретного пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-