Хакери викрали кіберзброю спецслужб США - ЗМІ

Хакери викрали кіберзброю спецслужб США - ЗМІ

Укрінформ
Хакери з Shadow Brokers заявили, що вони нібито знайшли і зламали хакерську групу Equation Group, яку пов'язують з Агентством національної безпеки США (АНБ), і викрали шкідливе програмне забезпечення (ПЗ), яке використовується для кібершпіонажу.

Про це повідомляє видання The New York Times .

"Більшість експертів, які обстежували пости, зроблені групою, що називає себе Shadow Brokers, сказали, що вони містили справжні зразки коду - хоча дещо застарілі, які використовуються у АНБ", - йдеться у повідомленні.

Такі програми згадувалися в секретних документах АНБ, які три роки тому оприлюднив Едвард Сноуден.

Видання пише, що той, хто придбав вихідні коди, повинен був проникнути в секретні сервери АНБ або інші сервери по всьому світу, які агентство використовує для зберігання даних. Опублікований хакерами вихідний код датований серединою 2013 року, коли після публікацій Едварда Сноудена агентство закрило безліч існуючих серверів і перевело дані на нові в рамках посилення заходів безпеки.

За словами Shadow Brokers, частину вкраденого програмного забезпечення вони виклали у відкритий доступ, а решту пообіцяли продати тому, хто запропонує найвищу ціну. 

Офіційно влада США не заявляла про можливий злом систем АНБ і крадіжку кіберзброї.

До відома, Equation Group - одна з найбільш кваліфікованих хакерських команд у світі. Про її існування вперше розповіла російська компанія Kaspersky Lab і зробила висновок, що група причетна до десятків хакерських атак на державні і приватні системи в багатьох країнах, включаючи Росію та Іран. Серед інструментарія, яким користується Equation Group, є ПЗ, згадане в документах Сноудена як розробки АНБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-