Алеппо загрожує «безпрецедентна гуманітарна катастрофа» - ООН

Алеппо загрожує «безпрецедентна гуманітарна катастрофа» - ООН

Укрінформ
Якщо у сирійському Алеппо не вдасться негайно домовитися про тимчасову перерву у боях, місто чекає «безпрецедентна гуманітарна катастрофа».

Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, передає Reuters.

«У Алеппо ми ризикуємо стикнутися із гуманітарною катастрофою, що не мала прецеденту впродовж п’яти років кровопролиття та страждання у сирійському конфлікті», - сказав Гі Мун.

Він наголосив, що жодна зі сторін конфлікту не виконує сповна своїх зобов’язань щодо захисту цивільного населення.

«Боротьба за територію та ресурси ведеться за допомогою невибіркових обстрілів жилих масивів, у тому числі із застосуванням бочкових бомб, що призвели до загибелі сотень цивільних, серед яких і десятки дітей», - наголосив генсек ООН.

Пан Гі Мун також ще раз озвучив свій заклик до запровадження 48-годинної «гуманітарної перерви» у боях за Алеппо для доставки гумдопомоги, і закликав Москву та Вашингтон до негайного досягнення угоди щодо припинення вогню.

Нагадаємо: західну частину сирійського міста Аллепо контролюють війська Башара аль-Асада, а східну – повстанці-опозиціонери. Останніми тижнями протистояння між ними загострилися, спричинивши масові загибелі та позбавивши багатьох цивільних водо- та енергопостачання, а також доступу до життєвонеобхідних товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-