Лівійські сили близькі до звільнення Сірту від ІДІЛ

Лівійські сили близькі до звільнення Сірту від ІДІЛ

Укрінформ
Лівійським урядовим силам вдалося звільнити від терористів ІДІЛ один із останніх контрольованих ними районів прибережного міста Сірт.

Про це повідомив речник проурядових сил Ріда Ісса, передає Reuters.

«У боях, які тривали із ранку вівторка, за підтримки танків та під вогнем снайперів ІДІЛ нам вдалося звільнити Район №2, який тепер перебуває під повним контролем наших сил», - сказав Ісса.

Він додав, що проурядовим силам вдалося також вклинитися у сусідній район №1 у самому серці Сірта, де досі бороняться бойовики ІДІЛ.

За словами речника, терористи чотири рази намагалися підірвати поблизу лівійських військ нашпиговані вибухівкою автомобілі, втім лише одна спроба була вдалою.

«Два транспортні засоби були нами знищені на під’їзді, один підірвали з літака, втім один все ж вибухнув поблизу наших підрозділів, однак даних про втрат немає», - заначив Ісса.

Нагадаємо: ІДІЛ захопила Сірт минулого року, перетворивши його на базу для лівійських та іноземних джихадистів. З часом терористи змогли поширити свій контроль на 250 км лівійського середземноморського узбережжя, втім не спромоглися отримати підтримку де-інде. Таким чином, втрата Сірту стане стратегічною поразкою ультрарадикальної ісламістського угрупування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-