В індійських протестах загинули ще четверо демонстрантів, 15 поранені

В індійських протестах загинули ще четверо демонстрантів, 15 поранені

Укрінформ
У результаті зіткнень демонстрантів з урядовими силами під час антиіндійських протестів у Кашмірі загинуло 4 людей і щонайменше 15 отримали поранення.

Про це повідомляє AP з посиланням на місцеву поліцію.

«Четверо людей загинуло у неспокійному індійському Кашмірі й щонайменше 15 отримали поранення у вівторок, коли сотні людей зіткнулися з урядовими військами під час антиіндійських протестів», - зазначається у повідомленні.

За словами поліції, троє з потерпілих - у критичному стані.

Урядові війська зупинили сотні сільських жителів, що скандували гасла проти індійського правління в селі Арипантан, внаслідок чого спалахнули сутички. Для подавлення протестів війська почали використовувати сльозоточивий газом і стріляти дробом. У міру того, як безлади посилилися, урядові сили стали застосовувати до протестуючих бойові патрони.

Як відомо, протести у Кашмірі були викликані вбивством командира угрупування «Хізбуль Муджахидин» Бурхана Музаффара Вані 8 липня, після чого десятки тисяч осіб вийшли на вулиці Кашміру для участі в демонстраціях. У результаті сутичок між протестуючими й правоохоронними органами постраждали сотні осіб з обох боків, а кількість загиблих зросла до 63 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-