Німці звинувачують Меркель у хибній політиці щодо мігрантів - опитування

Німці звинувачують Меркель у хибній політиці щодо мігрантів - опитування

Укрінформ
Рейтинги схвалення політики канцлерки Німеччини Анґели Меркель продовжують падати після низки нападів, вчинених у країні.

Про це свідчать результати опитування телеканалу ZDF, оприлюднені в п'ятницю, 12 серпня, на його сайті.

За майже рік до федеральних виборів опитування громадської думки показало, що рейтинг схвалення Меркель за шкалою від 5 до -5 становить один пункт, у порівнянні з 1,4 у липні. Водночас тільки 44 відсотки респондентів заявили, що політика Меркель щодо біженців є правильною, 52 відсотка висловили своє негативне ставлення до неї.

Таким чином, канцлерка посіла четверте місце в рейтингу політиків країни. На перше місце піднявся прем'єр землі Баден-Вюртемберг Вінфрід Кречманн (2,1), за ним ідуть міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр (2) та міністр фінансів Вольфґанґ Шойбле (1,6).

Якби наступної неділі відбулися вибори до Бундестагу, то підтримка виборців розподілилася б таким чином: 35 відсотків проголосували би за християнських демократів, 22 відсотки - за Соціал-демократичну партію, 13 - за Зелених, 11 - за правопопулістську "Альтернативу для Німеччини" (АдН), дев'ять - за Лівих та шість - за Вільну демократичну партію.

У ZDF зауважили, що такі результати дозволять зберегти нинішню велику коаліцію, а от для лівої коаліції з соціал-демократів, Зелених та Лівих забракне голосів.

Наступним тестом для Меркель та її Християнсько-демократичного союзу (ХДС) стануть вибори наступного місяця в Берліні та в землі Мекленбург-Передня Померанія. На них, як очікується, сильний результат може показати АдН, додає Reuters.

Як повідомлялося, більше половини німців вважають, що останні атаки, скоєні у Німеччині, є прямим наслідком політики канцлерки щодо біженців. Таку думку висловили 52 відсотки опитаних. Дослідження проводилося інститутом вивчення громадської думки YouGov у період з 26 по 29 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-