Анкара розкритикувала комісара ООН через заяву щодо спроби перевороту

Анкара розкритикувала комісара ООН через заяву щодо спроби перевороту

Укрінформ
У Туреччині розкритикували заяви посадовців ООН через заклики до Анкари «стримати бажання помсти» після спроби державного перевороту.

Про це заявив речник МЗС Туреччини Танжу Білгіч, повідомляє "Радіо Свобода".

«У кращому випадку це невдала заява для чиновника ООН, якому доручено забезпечувати права людини, щоб сказати, що в нього немає жодної симпатії до змовників замість того, щоб засудити терористів, які вчинили спробу кривавого перевороту», – сказав Білдіч.

Він також заперечив звинувачення щодо порушення прав людини в Туреччині.

Цього тижня верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн закликав Анкару забезпечити права затриманим за підозрою у спробі перевороту.

Після спроби перевороту 15 липня в Туреччині звільнили з посад десятки тисяч державних службовців і бюджетних працівників, у тому числі освітян, тисячі були арештовані. Багато з репресованих потерпіли через їхні підозрювані зв’язки з рухом релігійного проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Сам Гюлен, що вже давно живе у США, відкидає причетність до перевороту і засуджує цю спробу. Туреччина вимагає від США його видачі; Вашингтон заявляє, що наразі не отримав доказів, що доводили б необхідність такої видачі.

Обсяги придушення інакодумства в Туреччині після спроби перевороту стривожили західні країни і правозахисників. Влада Туреччини різко відкидає таку критику і скаржиться на брак підтримки і розуміння на Заході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-