Венесуела і Колумбія домовилися частково відкрити кордон

Венесуела і Колумбія домовилися частково відкрити кордон

Укрінформ
Президенти Колумбії і Венесуели Хуан Мануель Сантос і Ніколас Мадуро оголосили про взаємні домовленості знову відкрити пропускні пункти на кордоні між двома державами, закриті рік тому за ініціативою Венесуели.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"На першому етапі кордону будуть відкриті тільки для пішоходів: із суботи будуть організовані п'ять прикордонних пунктів, які будуть відкриті щодня з восьмої ранку до восьмої вечора", - йдеться у повідомленні.

За словами президентів, відкрити кордони для транспорту можна буде лише після укладення окремих міждержавних угод з безпеки, торгівлі та енергетики.

Як повідомлялося раніше, Ніколас Мадуро розпорядився закрити кордон з Колумбією в серпні 2015 року з міркувань безпеки, після того як кілька колумбійських бойовиків, які раніше перебували в одному з нелегальних збройних угруповань, напали на венесуельський прикордонний патруль і поранили трьох військовослужбовців.

В липні 2016 року Венесуела в односторонньому порядку двічі відкривала кордон у зв'язку з гострою економічною кризою: доведені до злиднів венесуельці намагалися прорватися на територію Колумбії, щоб купити в прикордонних магазинах товари першої необхідності.

Цією можливістю скористалися до 200 тис. громадян Венесуели.

Довжина кордону між Колумбією і Венесуелою становить 2200 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-