Більше половини росіян скаржаться на соціалку, але виправдовують Медведєва

Більше половини росіян скаржаться на соціалку, але виправдовують Медведєва

Опитування
Укрінформ
Більшість росіян не вважають успішною соціальну політику уряду, проте винять вони у цьому не Кабмін, а місцеву владу або окремих міністрів.

Це з'ясував Центр соціального проектування "Платформа", пише "Коммерсантъ".

Соціальну політику уряду не вважають успішною 57% росіян. Але лише 20% респондентів вважають, що соціальна політика уряду веде до зменшення показників "Єдиної Росії" на чолі з прем'єром Дмитром Медведєвим на виборах, з'ясував Центр соціального проектування "Платформа". Про те, що відповідальність за соціалку несе глава уряду, говорять 17% респондентів, найчастіше відповідальність перекладається на регіональну владу або міністрів.

Президента РФ при цьому вважають відповідальним, але не винним. Головним "відповідальним за соціальну політику у країні" називається президент - 39% респондентів. При цьому 36% опитаних покладають відповідальність на регіональну владу, 33% - на конкретних міністрів, 18% - на Держдуму й тільки 17% - на прем'єр-міністра(при відповіді на запитання про того, хто відповідає за соціальну політику, можна було обрати дві відповіді).

Гендиректор "Платформи" Олексій Фірсов пояснює ситуацію так: "При рейтингу довіри близько 80% відповідальність за соціальну політику громадяни на президента фактично не покладають, Володимира Путіна звільнено від негативу. Навколо голови уряду теж смислова порожнеча, у результаті відповідальність переходить на регіональну владу й галузевих міністрів".

Фото: avivas.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-