Заступник голови ЦБ РФ -

Заступник голови ЦБ РФ - "хрещений батько" банди злочинців в Іспанії - ЗМІ

Укрінформ
Колишній сенатор Ради Федерації, нині заступник голови Центробанку РФ Олександр Торшин давав вказівки членам таганського організованого злочинного угруповання (ОЗУ) для відмивання грошей через банки і нерухомість в Іспанії.

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані доповіді іспанської поліції. 

Іспанські правоохоронні органи дійшли висновку, що Торшин у структурі ОЗУ «стояв вище» ймовірного лідера угруповання Олександра Романова, якого у 2016 році було засуджено в Іспанії до чотирьох років позбавлення волі за незаконні угоди на $1,850 млн. Романов, за відомостями іспанської поліції, називав Торшина «хрещеним батьком» і «босом», відзначає Bloomberg.

Сам Торшин сказав агентству, що знайомий з Романовим, уперше вони зустрілися на початку 1990-х і разом працювали, але його стосунки з Романовим - «виключно соціальні». Крім того, як сказав заступник голови ЦБ, він не розмовляв з Романовим з моменту його арешту 2013 року. «Я посадовець і нікуди не ховаюся. Останній раз ми бачилися в листопаді 2013 року, коли він (Романов. - Ред.) привітав мене з днем народження - мені виповнилося 60 років», - заявив Торшин у розмові з Bloomberg.

Торшину не пред'явлено жодних звинувачень у рамках справи таганського ОЗУ з боку іспанської влади, оскільки, як сказало Bloomberg неназване джерело, Росія не співпрацює із зарубіжними державами у справах, пов'язаних з високопоставленими чиновниками.

Як нагадує Bloomberg, справа таганського ОЗУ розслідується в Іспанії десять років. Попри те, що Романов знаходиться у в'язниці, угруповання продовжує свою діяльність, пише агентство. У червні повідомлялося про затримання декількох росіян за підозрою у відмиванні грошей.

Раніше іспанська газета El Mundo передавала, що затримані пов'язані з таганським і тамбовським ОЗУ, а також з «відомими московськими політиками», у тому числі з членами «Єдиної Росії», які приїжджали в Іспанію. 

Торшина призначили першим заступником голови ЦБ РФ у січні 2015 року, в структурі регулятора він відповідає за взаємодію з органами влади. До цього він з 2001 року представляв у Раді Федерації Республіку Марій Ел. У 1990-х роках Торшин також працював у ЦБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-