Австралійських українців закликали до активної самоідентифікації

Австралійських українців закликали до активної самоідентифікації

Укрінформ
В Австралії стартує загальнонаціональний перепис населення.

Участь у переписі беруть усі, хто знаходиться в Австралії, за виключенням іноземних дипломатів та членів їх сімей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Скористайтеся цьогорічним переписом як нагодою та можливістю в цифрах окреслити свою українську присутність в Австралії», – закликав українську громаду Австралії посол України Микола Кулініч.

Справа у тому, що дані перепису, серед іншого, використовуються австралійською владою для прийняття рішення щодо підтримки різних національних громад Австралії. Через це Союз Українських організацій Австралії та Посольство України в Австралії, закликали австралійських українців серйозно поставитися до нього.

У зверненні до українців в Австралії, яке розміщено на Facebook сторінці дипустанови, посол наголосив, що він щораз частіше отримує листи від урядовців Австралії з інформацією про те, що та чи інша ініціатива не можуть бути запропоновані українській громаді через незначну кількість українців, які визнали себе такими під час останнього перепису.

«Ви живете у прекрасній країні, яка сповідує мультикультурність та дає багато можливостей для національних громад. Користайте з цього. Допоможіть нам – Посольству – допомогти вам», – йдеться у зверненні.

У свою чергу Союз Українських організацій Австралії на своїй веб-сторінці та через мережу української преси опублікував зразки заповнення документів для цьогорічного перепису, які допоможуть громадянам Австралії ідентифікувати себе представниками української спільноти.

Нагадаємо: особливістю цьогорічного перепису населення є можливість заповнити форму он-лайн. Таким чином люди, які не хочуть відповідати на питання перепису письмово, можуть скористатися новими технологіями, завантаживши дані через Інтернет.

Згадана ініціатива викликала стурбованість населення з приводу можливого неправомірного використання конфіденційних даних, однак урядові структури спростували таку можливість.

Для тих хто обрав письмову участь у переписі кінцевим терміном повернення заповненої форми до Австралійського бюро статистики є 18 вересня 2016 року. Для електронної ідентифікації – 23 вересня. Участь у переписі населення в Австралії є обов’язковою, а відмова карається штрафом у 180 австралійських доларів.

Очікується, що дані перепису будуть підраховані і оприлюдненні у квітні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-