У ФРН схвалили відсторонення паралімпійців із РФ від Ігор-2016

У ФРН схвалили відсторонення паралімпійців із РФ від Ігор-2016

Укрінформ
Національний паралімпійський комітет Німеччини (DBS) привітав виключення національної збірної Росії з числа учасників Ігор-2016.

Як передає Deutsche Welle, це рішення Міжнародного паралімпійського комітетому (IPC), у Німеччині назвали "недвозначним і сміливим".

"Йдеться про важливий сигнал у послідовній боротьбі з допінгом. У світлі принципів чесної спортивної боротьби ця тверда лінія є єдино вірним шляхом", - йдеться в заяві президента DBS Юліуса Бойхера (Julius Beucher) і одного з керівників комітету Карл Куаде (Karl Quade). На відміну від Міжнародного олімпійського комітету, IPC всерйоз сприйняв "історичну можливість", яка зробить "сталий вплив на чесну конкуренцію" у спорті, також заявили керівники DBS.

Як повідомляв Укрінформ, IPC тимчасово призупинила членство Паралімпійського комітету Росії, що спричинило за собою виключення російських паралімпійців з числа учасників Ігор у Ріо-де-Жанейро.

"Рішення, які ми прийняли, важкі, але іншої ми не могли зробити, захист "чистих" атлетів - це пріоритет... Ми хочемо, щоб люди дивилися Паралімпіаду і вірили, що бачать "чистих" атлетів", - пояснив президент Міжнародного паралімпійського комітету Філіп Крейвен.

Зі свого боку міністр спорту РФ Віталій Мутко заявив, що Росія подасть позов до спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-