Бойовики ІДІЛ заявили про захоплення зброї США в Афганістані

Бойовики ІДІЛ заявили про захоплення зброї США в Афганістані

Укрінформ
Терористичне угрупування “Ісламська держава” заявляє про захоплення американської зброї та обладнання на території Афганістану.

Про це повідомляє Reuters.

"Бойовики опублікували фотографії, на яких зображена американська зброя та обладнання, нібито захоплені ісламістами на сході Афганістану", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на фотографіях зображена американська портативна ракетна установка, радіо, гранати та інше спорядження, що зазвичай не використовується афганськими військами, а також ідентифікаційна картка військовослужбовця армії США Раяна Ларсона.

У свою чергу військове командування США у Кабулі заперечує будь-які припущення стосовно того, що військовий США був захоплений у полон ІДІЛ.

Так, за словами представника американських військових командира Рона Флезвіга, загін Ларсона був прикріплений до афганських військових, а ідентифікаційна картка військового та частина обладнання були втрачені до або відразу після операції.

Він також додав, що американські чиновники все ж намагаються точно визначити, коли і яким чином було втрачено зброю.

Як повідомлялось, президент США Барак Обама оголосив, що в Афганістані до кінця року залишиться приблизно на 3 тис. більше американських військових, ніж планувалося раніше 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-