Пасажирський Airbus дивом уник катастрофи над Мюнхеном

Пасажирський Airbus дивом уник катастрофи над Мюнхеном

Укрінформ
Пасажирський літак Airbus авіакомпанії Lufthansa ледь не зіткнувся з безпілотним літальним апаратом на висоті 1700 метрів при заході на посадку в аеропорту Мюнхена

Про це пише Deutsche Welle.

Безпілотник пролетів на відстані всього 10 метрів від літака, який виконував рейс з Франкфурта до Мюнхена та на борту якого перебували понад 110 людей. Пілоти зауважили близькість дрона, коли той вже був зовсім поруч.

У профспілці пілотів Cockpit заявили, що у разі потрапляння безпілотника у двигун літака чи зіткнення в районі кабіни пілотів, це могло б призвести до загрози людським життям. Речник профспілки Маркус Валь закликав до роз'яснення власникам дронів небезпеки, а також до пошуку технічних рішень, "які би забезпечили, що дрони не літатимуть в районі аеропортів та не підніматимуться вище 50 метрів", цитує агентство dpa.

Поліції поки не вдалося встановити власника безпілотника, правоохоронці сподіваються відшукати свідків того, як хтось запускав апарат в повітря. На власника чекає розслідування справи щодо небезпечного втручання в повітряний рух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-