Нобелівський лауреат розчарувався у можливості реформувати фінанси в Панамі

Нобелівський лауреат розчарувався у можливості реформувати фінанси в Панамі

Укрінформ
Американський економіст, лауреат Нобелівської премії 2001 року Джозеф Стігліц залишив міжнародний комітет з реформування фінансового сектора Панами.

Стігліц, разом з відомим швейцарським фахівцем з кримінального права та антикорупційної діяльності Марком Пітом, вийшли зі складу комітету через внутрішні протиріччя", - повідомив представник уряду Панами.

Стігліц розкритикував політику панамської влади, заявивши, що насправді вона не настільки рішуча, як він припускав. "Дивно, як вони намагалися вставляти нам палиці в колеса", - наводить його слова Deutsche Welle.

Комітет, яким керував Стігліц, був створений після скандалу з "панамськими досьє" з метою вироблення заходів для проведення перетворень. У липні цей міжнародний орган, що складався з семи осіб, подав попередній звіт з пропозиціями щодо реформ.

3 квітня 2016 року німецька газета Süddeutsche Zeitung і Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) оприлюднили розслідування "Панамські документи", в якому йдеться про численні офшорні компанії, що використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями, відомими спортсменами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-