Федерацію гімнастики США звинуватили в покриванні тренерів-педофілів

Федерацію гімнастики США звинуватили в покриванні тренерів-педофілів

Укрінформ
Журналісти американського видання Indianapolis Star стверджують, що Національна федерація гімнастики США роками покривала тренерів, згодом звинувачених владою в розбещенні малолітніх.

Про це йдеться у розслідуванні Indianapolis Star, повідомляє DW.

Журналісти заявляють, що "топ-менеджери однієї з провідних у США олімпійських організацій систематично не інформували владу про численні скарги на сексуальні домагання з боку тренерів. Це дало злочинцям можливість продовжувати свої дії протягом багатьох років після того, як Національна федерація гімнастики США отримувала попередження".

Однак, у відповідь на запит, федерація відмовилася повідомити про кількість звинувачень в сексуальних зловживаннях, які щороку надходять в її адміністрацію. Разом з тим, "згідно з архівами, федерація зібрала досьє зі скаргами більш як на 50 тренерів і зберігала його під замком у своїй штаб-квартирі в Індіанаполісі. Вміст цих папок досі вважається секретним", - йдеться в повідомленні.

Розслідування, проведене редакцією видання, розкрило численні приклади, серед яких випадок у штаті Джорджія, де тренер протягом семи років полював на молодих гімнасток вже після того, як Національна федерація гімнастики відхилила чотири скарги на його дії. Колишні керівники федерації заявили, що регулярно відкидали звинувачення в тих випадках, коли вони не надходили безпосередньо від жертв домагань, або від їхніх батьків.

Незалежно від змісту досьє, Indianapolis Star змогла відстежити ще чотири випадки, в яких федерація була попереджена про підозрілу поведінку тренерів, однак не зверталася в поліцію роками. В результаті чого, чотири тренера продовжували вчиняти протизаконні дії сексуального характеру відносно неповнолітніх 14 гімнасток.

Так, серед них був Марвін Шарп, оголошений найкращим жіночим тренером в США в 2010 році. У 2011 році в федерацію надійшла докладна скарга з описом його службових зловживань щодо 12-річної підопічної. У 2015 році він покінчив життя самогубством після того, як федерація все ж повідомила про його дії поліції і йому пред'явили звинувачення в розбещенні малолітніх і виробництві дитячої порнографії. Ще троє тренерів зараз відбувають тюремні терміни, однак їх переслідування за законом почалося значно пізніше, ніж про їх дії стало відомо Національної федерації гімнастики США, підкреслюють автори журналістського розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-