Ер-Ріяд запропонував допомогу в розслідуванні терактів у ФРН

Ер-Ріяд запропонував допомогу в розслідуванні терактів у ФРН

Укрінформ
Уряд Саудівської Аравії запропонувало допомогу в розслідуванні терактів у баварських містах Вюрцбург і Ансбах.

Йдеться про пошуки можливих організаторів, які могли перебувати в близькосхідному королівстві, повідомляє німецький тижневик Spiegel.

Як зазначає видання, зазвичай Ер-Ріяд діє досить стримано у відповідь на висловлені підозри у підтримці терористичного угруповання "Ісламська держава" або інших радикальних ісламістів. Однак цього разу саудити самі пропонують "зробити все, щоб з'ясувати підґрунтя терактів".

За даними слідства, обидва терориста незадовго до скоєння нападів контактували через інтернет-чат з можливими організаторами з ІД. Сліди, залишені в мережі, приводять до одного телефонного номера в Саудівській Аравії. Слідчі припускають: чоловіки отримували прямі інструкції щодо вчинення терактів.

Приміром, 17-річному терористу, який увечері 18 липня напав на пасажирів поїзда під Вюрцбургом, невстановлений співрозмовник пропонував в'їхати в натовп людей на автомобілі. Той відхилив пропозицію, пославшись на відсутність водійських прав, і повідомив про свої плани напасти на людей в поїзді. "Ми зустрінемось в раю", - таким було його останнє повідомлення в чаті.

У свою чергу, 27-річний сирієць, який влаштував 24 липня вибух у Ансбаху, сам запропонував свої послуги невідомому представнику ІД. У відповідь він отримав інструкції з підготовки самопідриву і запевнення, що ІД візьме на себе відповідальність за цей теракт.

Якщо саудити будуть взаємодіяти зі слідством у ФРН, це може допомогти у встановленні особи того, хто вступав у контакт з виконавцями терактів, пише Spiegel.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-