Обама: Не впевнений, що Путіну можна довіряти

Обама: Не впевнений, що Путіну можна довіряти

Укрінформ
Хоча США й мають намір продовжувати співпрацювати з Росією в урегулюванні сирійського конфлікту, не можна бути впевненим у тому, що Володимиру Путіну можна довіряти у цьому питанні.

Про це йдеться у виступі президента США Барака Обами, відеозапис якого викладено на сайті Білого дому.

"Влада США, як і раніше, готова співпрацювати з Росією в справі сирійського урегулювання, хоча не можна бути впевненим у тому, що Володимиру Путіну можна довіряти у цьому відношенні", - сказав він.

Як зазначає Обама, виникають сумніви у бажанні Москви зробити свій внесок у деескалацію конфлікту.

Незважаючи на розбіжності, спробу взаємодії з Москвою варто зробити заради припинення "безжальних бомбардувань", захисту цивільних осіб і прокладання шляху для початку внутрішньо сирійських політичних переговорів, заявив глава США.

"Але якщо Москва і надалі перешкоджатиме цьому, то покаже себе безвідповідальним актором на світовій сцені, який підтримує кривавий режим, - підкреслив Обама.

Президент США також заявив про успіхи військової кампанії у боротьбі проти ІДІЛ в Сирії та Іраку, однак попередив, що угруповання все ще становить серйозну загрозу.

"Ймовірність здійснення терактів одинаками або невеликим осередком - реальна", - наголосив він, додавши, що терористичні мережі в США можуть активізуватися.

Виступаючи після зустрічі з вищим керівництвом Міноборони і органів національної безпеки, президент США також зазначив, що ІДІЛ не є непереможним.

"Насправді вони неминуче будуть переможені", - підкреслив Обама, прогнозуючи, що джихадисти втратять свою самопроголошену столицю - місто Ракка в Сирії, а також свій головний оплот в Іраку - місто Мосул.

Раніше повідомлялося, що ІДІЛ протягом останніх 18 місяців втратило чверть контрольованих територій в Іраку та Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-