Меркель за місяць втратила 12 відсотків підтримки - опитування

Меркель за місяць втратила 12 відсотків підтримки - опитування

Укрінформ
За даними соціологічного опитування Deutschland Trend, який регулярно проводить медіакомпанія ARD, канцлер Німеччини втрачає популярність.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з опитуванням, опублікованим 4 серпня, її роботою задоволені менше половини респондентів - 47 відсотків, що на 12 відсотків менше, ніж у липні.

Натомість її партнер по блоку ХДС/ХСС прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеехофер в останньому опитуванні отримав більше визнання виборців, ніж у попередньому. Його діяльністю задоволені 44 відсотки учасників дослідження - на 11 відсотків більше, ніж за підсумками липневого опитування.

Найбільше невдоволення викликає у німців політика Меркель щодо біженців: 65 відсотків респондентів нею не задоволені.

Цей показник впав на 7 відсотків порівняно з квітневим і досяг рекордно низького рівня з жовтня 2015 року, коли це питання вперше з'явився в дослідженні Deutschland Trend. Лише трохи більше третини - 34 відсотки - учасників цьогорічного опитування задоволені міграційною політикою канцлера Німеччини, що на 8 відсотків нижче квітневого результату.

У репрезентативному опитуванні, проведеному з 1 по 3 серпня серед повнолітніх громадян Німеччини, взяли участь понад 1000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-