Нігерійські ісламісти посварилися через владу

Нігерійські ісламісти посварилися через владу

Укрінформ
Лідер терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (раніше відомої як "Боко Харам") Абубакр Шекау спростував інформацію про своє повалення.

Як повідомляє Sky News, про те, що він, як і раніше, керує бойовиками організації, Шекау заявив у 10-хвилинному аудіоролику, який з'явився в інтернеті.

"Люди повинні знати, що ми все ще поруч. Ми ніколи не принесемо їм розладу, ми будемо жити відповідно до Корану", - наводить текст запису LB.ua.

Експерти визнали, що голос на запису дійсно належить Шекау. "Людина, що розмістила це в інтернеті, - дуже надійне джерело", - заявив один із фахівців.

Днем раніше, 3 серпня, Associated Press повідомило, що в "Боко Харам" змінився валі (лідер). Ним, за інформацією агентства, став Абу Мусаб аль Барнаві, який відразу ж пообіцяв, що бойовики припинять атаки на мечеті і мусульманські ринки. Про долю Шекау не повідомлялося.

До весни минулого року "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" мала назву "Боко Харам", що в перекладі означає "Західна освіта - гріх". Прихильники угруповання, утвореного в Нігерії в 2002 році, виступають за введення в країні законів шаріату і протистояння впливу Заходу. Саме терористи організації стоять за більшістю терактів, скоєних у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-