Штайнмайєр закликає зупинити Трампа і хвилю правого популізму

Штайнмайєр закликає зупинити Трампа і хвилю правого популізму

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр назвав кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа "проповідником ненависті".

Як повідомило агентство ДПА, Штайнмаєр наголосив, що з великим занепокоєнням спостерігає за "чудовиськом націоналізму", яке поширюється у світі.

За його словами, якщо звернути увагу на будь-кого з правих популістів: "Альтернативу для Німеччини" або тих, хто безвідповідально закликав до дискусій про Brexit, і зараз не знає, що робити з результатом, або проповідників ненависті, як Дональд Трамп в США, - їх усіх об'єднує те, що вони грають страхами людей, вони роблять політику на страхах.

На думку Штайнмайєра, це "запальна суміш для суспільства". У зв'язку з майбутніми земельними виборами в землі Мекленбург - Передня Померанія німецький політик заявив, що "цю суміш можна і потрібно загасити ще в кабіні для голосування."

Штайнмайєр вже висловлював стурбованість висуненням Трампа в кандидати в президенти США, нагадує Радіо Свобода. Глава МЗС ФРН побоюється, що в разі перемоги Трампа на президентських виборах у США "буде багато невизначеності для трансатлантичних відносин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-