Паломники з Португалії пошкодили

Паломники з Португалії пошкодили "браму смерті" в Освенцимі

Укрінформ
Туристи-підлітки з Португалії пошкодили фрагмент так званих «воріт смерті» колишнього концтабору «Аушвіц-Біркенау».

Про це у четвер повідомляє Польське Радіо.

«Як пояснили, вони збиралися висікти на пам’ять там свої імена», - йдеться у повідомленні.

Молоді португальці пошкодили одну з цеглин. Затримані добровільно погодилися на покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік умовно з випробувальним терміном три роки та на нагляд судового куратора.

Зазначається, що до Польщі португальці приїхали як паломники на Світові дні молоді.

Історична брама є символом одного із найбільших місць страти в історії людства. Концентраційний табір «Аушвіц» німецькі націонал-соціалісти відкрили в 1940 році, аби ув’язнювати у ньому поляків. «Аушвіц ІІ-Біркенау» був створений через два роки після того. Об’єкт став місцем знищення євреїв, а також представників інших національностей. У табірному комплексі функціонувала також мережа «підтаборів». В «Аушвіці» німці стратили щонайменше 1,1 млн людей, здебільшого євреїв, а також поляків, ромів та радянських військовополонених.

Нагадаємо, у ніч з 17 на 18 грудня 2009 року таблицю, розташовану над воротами із написом «Arbeit macht frei», викрали. Музей замінив її копією, яку у 2006 році використовували під час відновлення оригіналу. Оригінальну таблицю, розрізану на частини, знайшли 20 грудня 2009 року. Крадіїв засудили до покарання позбавлення волі.

Нагадаємо також, що в червні 2015 року двох молодих англійців впіймали на крадіжці особистих речей жертв колишнього концтабору.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-