Туреччина поки не планує повертати смертну кару

Туреччина поки не планує повертати смертну кару

Укрінформ
Парламент Туреччини найближчим часом не планує повертатися до питання про відновлення страти через спробу державного перевороту.

Про це заявила депутат від правлячої Партії справедливості і розвитку Сена Нур Челік під час візиту у Брюссель, повідомляє EUobserver.

"Це питання (про повернення страти - ред.) не стоїть у нашому порядку денному на даний момент, його також немає і на порядку денному парламенту", - сказала вона.

За словами Челік, після спроби військового перевороту 15 липня серед громадськості дійсно є настрої про повернення страти: "Звичайно, я думаю, це тому, що емоції на даний момент дуже великі, але з часом ми побачимо, що ми відчуваємо".

Як зазначається, відновлення страти потребує змін Конституції країни, для чого потрібні 2/3 голосів депутатів. "Це потребує дуже широкого консенсусу політичних партій", - наголосила Челік.

У Туреччині скасували страту більш як 10 років тому, що стало ключовим кроком у ряді заходів, необхідних для вступу країни в Європейський Союз. Проте, після невдалої спроби державного перевороту минулого місяця, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган не виключив вірогідності повернення страти, на що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відповів, що у такому разі ЄС припинить переговори щодо вступу Туреччини у блок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-