Наступного року Австралію «посунуть» на 2 метри

Наступного року Австралію «посунуть» на 2 метри

Укрінформ
Наукові співробітники організації Geoscience Australia, в результаті проведених ними масштабних досліджень, дійшли висновку, що Австралійський континент за останні 22 роки зрушив на північ на півтора метра.

Про це повідомляє видання The Guardian.

«Той факт, що глобальні координати не відображають тектонічний рух може мати негативні наслідки для технологій, які використовуватимуться у майбутньому – наприклад автомобілі без водіїв, роботизовані трактори та гірничо-шахтне устаткування, безпілотні літальні апарати-кур’єри тощо», – розповів представник Geoscience Australia Деніел Джакса.

Вчені відзначили, що півтораметрова розбіжність з фактичними даними, яка має місце сьогодні, не є великою проблемою для тих, хто просто хоче використовувати Google Maps, щоб прокласти найшвидший маршрут додому, але може виявитись принциповою для безпілотних автомобілів.

До таких висновків дослідники прийшли на основі зроблених ними GPS-вимірювань. З огляду на це, австралійська влада висловила готовність внести зміни до офіційних міжнародних координат географічних точок материка. Зміни внесуть дещо «із запасом» – координати зсунуть на цілих 2 метри, щоб відтермінувати наступне оновлення.

До речі, Австралійський континент зміщується найшвидше серед решти континентів на планеті – він рухається на північний схід зі швидкістю 7 см на рік. Вчені пояснюють це тектонічними зрушеннями всередині материка. У свою чергу цей рух викликає сильні тектонічні напруги в земній корі, які можуть призвести до потужних землетрусів.

Слід зазначити, що в останній раз карту Зеленого континенту коректували у 1994 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-