Німеччина залишається на позиції підтримки міграційної угоди з Туреччиною

Німеччина залишається на позиції підтримки міграційної угоди з Туреччиною

Укрінформ
Урядова уповноважена ФРН з прав людини Бербель Кофлер закинула Анкарі порушення прав і свобод громадян, але уряд Німеччини залишається на позиції підтримки угоди з Анкарою для вирішення кризи біженців.

Роз'яснення, озвучені у середу, 3 серпня, віце-речницею уряду ФРН Ульрікою Деммер, пролунали після заяви уповноваженої уряду з питань прав людини та гуманітарної допомоги Бербель Кофлер, яка закинула Анкарі порушення прав громадян, повідомляє DW.

"Федеральний уряд Німеччини виступає за виконання угоди з Туреччиною щодо кризи біженців та заявляє про її дотримання", - йдеться у роз'ясненні.

У середу Кофлер заявила, що не можна продовжувати виконання угоди з Туреччиною. "Ми маємо переосмислити (цей договір. - Ред.) у світлі розвитку подій у Туреччині", - цитує її агенція AFP. Вона закликала провести нову оцінку співпраці Брюсселя та Анкари через відступ останньої від принципів правової держави. Зокрема, кадрові "чистки" після невдалого перевороту викликали занепокоєння у ЄС.

Утім, в уряді не підтримали її позицію. Угода ЄС з Туреччиною "неідеальна", вказав речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер. Тим не менш, наголосив він, федеральний уряд "повністю підтримує цю угоду". За його словами, позиції кабінету та уповноваженої у цьому питанні не збігаються на сто відсотків. Посада Кофлер, додав Шефер, дозволяє їй висловлювати власний погляд на події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-