У Росії 20 оленярів захворіли на сибірку, помер хлопчик

У Росії 20 оленярів захворіли на сибірку, помер хлопчик

Укрінформ
Діагноз "сибірська виразка" підтвердився вже у 20 оленярів і членів їх сімей, які були госпіталізовані з вогнища небезпечної інфекції в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) РФ.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу губернатора регіону.

"Сибірська виразка підтвердилася у 20 кочівників, які перебувають в окружній лікарні Салехарда. Всього ж наразі госпіталізовані 90 осіб", - зазначили там, додавши, що стан у всіх стабільний.

У більшості госпіталізованих діагноз не підтвердився.

"Вісім осіб, у яких підтвердився діагноз "сибірська виразка", готуються до виписки. Один інфікована дитина перебуває під пильною увагою лікарів, але її стан здоров'я стабілізується", - додали в прес-службі губернатора.

Раніше повідомлялося про вісім підтверджених випадків зараження людей сибірською виразкою на Ямалі. Від небезпечної інфекції померла 12-річний дитина, у підлітка виявили кишкову форму сибірської виразки. Більш як 200 людей в ЯНАО РФ отримують лікування антибіотиками від сибірської виразки.

У Ямальському районі 25 липня був введений карантин через спалах сибірської виразки, від якої загинуло понад 2,3 тис. оленів. За даними влади ЯНАО, причиною спалаху інфекції стало надзвичайно тепле для Крайньої Півночі літо: протягом місяця на Ямалі трималася аномальна спека, до 35 градусів.

Фото: albercul.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-