Пілот MH370 до останнього контролював ситуацію - експерт

Пілот MH370 до останнього контролював ситуацію - експерт

Укрінформ
Представник Австралійського бюро безпеки на транспорті (ATSB) Пітер Фолі визнав, що зниклий в березні 2014 року малайзійський Boeing рейсу MH370, можливо, зазнав катастрофи в результаті умисних дій одного з пілотів. 

Про це повідомляє газета The Australian.

«Існує ймовірність того, що хтось до самого кінця зберігав контроль над літаком, і ми зараз робимо активні спроби знайти речові докази цього», – заявив Пітер Фолі, керівник спеціальної програми Австралійського бюро безпеки на транспорті з оперативного пошуку Boeing MH370.

Такий сценарій, швидше за все, означає, що авіалайнер знаходиться поза межами розташованої на захід від Австралії зони, в якій ось уже понад два роки ведуться його пошуки. Оскільки розташована в Індійському океані зона пошуків авіалайнера була визначена на основі гіпотези про безконтрольне падіння літака.

На підтримку версії пілотованого зниження авіалайнера в акваторію океану свідчать виявлені біля берегів Африки два уламка крила, які, згідно з думкою експертів ATSB, «майже напевно» належать зниклому Boeing. Фахівці лабораторії в Канберрі виявили характерні корозійні пошкодження механічних елементів цих уламків, які з великою часткою ймовірності вказують на спроби когось із пілотів посадити літак на воду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-