В Австралії призначено нових керівників комісії з розслідування знущань над дітьми

В Австралії призначено нових керівників комісії з розслідування знущань над дітьми

Укрінформ
Після того як, суддя Брайан Мартін оголосив, що залишає посаду голови Королівської комісії з розслідування фактів знущань охоронців Центру утримання неповнолітніх правопорушників у Дарвіні над дітьми, уряд призначив двох нових співголів Комісії.

Про це повідомила АВС.

Новими очільниками Комісії стали представник корінного народу Австралії Мік Гуда та колишня суддя Верховного суду штату Квінсленд Маргарет Уайт. Нових співголів були названо в якості заміни Брайану Мартіну, який очолив Комісію за чотири дні до цього. Перепризначення відбулося після збільшення політичного та громадського тиску з вимогою призначити представників корінних народів.

Мік Гуда є одним із найвідоміших захисників корінного народу в Австралії, до цього призначення він був соціальним комісаром юстиції в рамках Австралійської комісії з прав людини.

Маргарет Уайт, колишня суддя Верховного суду штату Квінсленд, свого часу брала участь у знаковій справі, розгляд якої призвів до скасування доктрини нічийної землі в Австралії, а згодом спричинив визнання австралійських земель рідними для корінних австралійців.

Як раніше повідомлялося, в Австралії набирає обертів скандал щодо жорстокого поводження з малолітніми в’язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-