10 тисяч індійських заробітчан під загрозою голоду в Саудівській Аравії

10 тисяч індійських заробітчан під загрозою голоду в Саудівській Аравії

Укрінформ
Більше 10 тисяч індійських робітників, звільнених з будівництв в Саудівській Аравії, опинилися перед загрозою голоду.

Як повідомляє BBC, про це заявила міністр закордонних справ Індії Сушма Сварадж.

За словами міністра, багато індійських громадян втратили за останні дні роботу в королівстві, де економіка зазнає серйозні труднощі через падіння цін на нафту.

В таборах, де живуть робітники, вже кілька днів спостерігається дефіцит продовольства. Індійська громада в Джедді з допомогою уряду Індії розпочала роздачу продовольства нужденним.

Сушма Сварадж закликала індійську громаду в Саудівській Аравії, яка налічує три мільйони чоловік, допомогти своїм співвітчизникам.

На сайті Arab News в Саудівській Аравії в неділю з'явилося повідомлення про демонстрацію протесту в Джедді звільнених працівників цієї компанії, які розповіли, що їм не платили зарплату сім місяців.

Правозахисні організації не раз критикували влада Саудівської Аравії за жорстоку експлуатацію робітників-мігрантів, яких часто примушують до роботи проти їх волі або на невигідних умовах. Чинна візова система ставить працівників-мігрантів в залежне становище від волі роботодавців.

За словами індійського міністра закордонних справ, індійські заробітчани в Кувейті також відчувають брак продовольства, але там становище не настільки серйозно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-