У Німеччині різко виріс попит на газову і травматичну зброю

У Німеччині різко виріс попит на газову і травматичну зброю

Укрінформ
У Німеччині різко зросла кількість запитів на отримання ліцензії на газову, сигнальну та травматичну зброю

Про це повідомляє Welt am Sonntag.

"Страх терористичних нападів масово жене громадян в Німеччині в магазини зброї. Кількість заявок на придбання зброї збільшилася майже на 50 відсотків. "Зелені" вважають, що це небезпечно", - пише газета.

Станом на червень 2016 року подано понад 400 тис. подібних заявок, уточнює автор, посилаючись на дані міністерства внутрішніх справ. Це на 49% більше порівняно з першою половиною 2015 року.

Що стосується ліцензій на володіння стрілецькою зброєю, то їх кількість майже не змінилася - 1,894 млн цих документів у першій половині 2016 року, і 1,898 млн у першій половині попереднього року.

Ліцензії на газову, сигнальну та травматичну зброю були введені в 2002 році, після цілого ряду випадків стрілянини в школах. Після подачі прохання на отримання ліцензії поліція перевіряє надійність і компетентність заявника.

Велика частина заявок, про яких йдеться в дослідженні видання, була зроблена в січні, відразу після сексуальних нападів на жінок у новорічну ніч в Кельні та інших містах. Однак після терактів у Франції та Німеччині, скоєних за останній місяць, цілком ймовірно, підніметься нова хвиля охочих здобути безпеку, купивши зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-