Австрія передала Франції поплічників паризьких терористів

Австрія передала Франції поплічників паризьких терористів

Укрінформ
Австрія передала Франції двох підозрюваних у приналежності до того ж осередку "Ісламської держави", що й терористи, які здійснили теракти в Парижі у листопаді минулого року.

Про це повідомляє видання The Local з посиланням на прокуратуру Австрії.

"Австрія передала у Францію двох підозрюваних членів того ж осередку Ісламської Держави, жертвами якого стали 130 людей у Парижі в листопаді минулого року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання, алжирець і пакистанець 29 і 35 років були затримані в Австрії у грудні минулого року.

Австрійська і французька влада вважає, що вони подорожували в Грецію разом з двома іншими учасниками теракту, видаючи себе за біженців. Проте цих двох затримали на грецькому кордоні через підроблені сирійські паспорти і після того, як їх відпустили, вони прибули в Зальцбург, де австрійська поліція їх і затримала.

На прохання Франції, австрійський суд прийняв рішення про видачу підозрюваних на початку липня, а в цю середу відхилив апеляцію підозрюваних.

Як раніше повідомляв Укрінформ, жертви терактів ІДІЛ 13 листопада минулого року в Парижі підготували судові позови до уряду країни за те, що він не запобіг нападам бойовиків, які перебували на обліку французьких спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-