Переговори з РФ щодо золотого запасу Румунії зрушили «з мертвої точки»

Переговори з РФ щодо золотого запасу Румунії зрушили «з мертвої точки»

Укрінформ
Румунські дослідники отримали вільний доступ до російських архівних документів, пов'язаних із золотим запасом Румунії, який був вивезений до РФ під час Першої світової війни.

Про це повідомив радник губернатора Національного банку Румунії Крістіан Пеунеску, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Під час засідання спільної румунсько-російської комісії з питань Золотого запасу Румунії, вивезеного до Москву під час Першої світової війни, члени російської делегації заявили, що румунські дослідники будуть допущені до російських архівів для вивчення всіх проблем, пов'язаних з золотим запасом», - зазначив Пеунеску.

Він повідомив також, що під час засідання комісії російській стороні було передано протокол, який був складений і підписаний ще у 1917 році при передачі золотого запасу.

Нагадаємо: в 1917 році, під час Першої світової війни, Румунія передала свій золотий запас (близько 97 тонн золота) Росії, проте до теперішнього часу питання його повернення так і не вирішене.

Засідання спільної румунсько-російської історичної комісії з цього питання відновилися лише у 2016 році після десятирічної перерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-