У Нідерландах закриють 15 центрів для біженців

У Нідерландах закриють 15 центрів для біженців

Укрінформ
У Нідерландах закриють 15 екстренних центрів прийому біженців через зниження потоку шукачів притулку.

Про це повідомила голландська газета De Telegraaf з посиланням на директора Центрального агентства з питань прийняття шукачів притулку Нідерландів ( COA) Жерарда Беккера.

"Агентство закриє 15 екстренних центрів у найближчі тижні, скоротить кількість персоналу та поставить на паузу створення нових центрів", - йдеться у повідомленні.

За словами глави агентства, найбільший наприлив шукачів притулку у Нідерланди на даний момент ймовірно завершився.

Як зазначає видання, тепер агентство матиме можливість перемістити більше людей із тимчасових центрів прийому у постійні центри, де забезпечені кращі умови.

Протягом минулого року у Нідерланди загалом прибуло 59 100 мігрантів. Розміщення значної кількості новоприбулих мігрантів створило необхідність організації нових притулків або переобладнання існуючих будівель під тимчасові притулки. У деяких містах відбувалися протести у зв'язку з планами розміщення центрів прийому мігрантів. Так, у грудні  минулого року у місті Гелдермалсен спалахнув протест, що переріс у сутички. Протест пов'язаний із планами розмістити у місті, де мешкає близько 11 тисяч людей, центр прийому мігрантів на 1,5 тисячі місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-