Обама вже не виключає президентства Трампа

Обама вже не виключає президентства Трампа

Укрінформ
Президент США Барак Обама допускає, що кандидат від республіканців мільярдер Дональд Трамп може дістатися Білого дому, водночас висловлює побоювання щодо того, чи можна йому довіряти "ядерну кнопку".

Про це Обама зазначив у інтерв'ю американському телеканалу NBC.

"Природа демократії є такою, що поки всі голоси не будуть підраховані, поки американці не висловлять свою думку, ми не дізнаємося", - відповів американський лідер на запитання, чи вважає він можливою перемогу кандидата Трампа.

Водночас, як зазначає телеканал, під час свого попереднього інтерв'ю на початку року президент Обама висловив рішучу впевненість, що Трамп не зможе перемогти на виборах, бо американці мудрий народ, який зробить правильний вибір. "Я практично впевнений, що переважна більшість американців прагнуть такої політики, яка зрощуватиме наші надії, а не наші побоювання", - заявив тоді Обама.

Коли журналіст запитала президента США, чи має він особисті занепокоєння щодо можливості доступу Трампа до ядерних кодів, він зауважив: "Я думаю, це жахливо, коли президент, який не знає своїх обов'язків, здається, не зацікавлений у тому, щоб вивчити те, чого не знає".

При цьому Обама підкреслив, що послухавши будь-яку прес-конференцію Трампа або дебати за його участю, можна засвідчитись у тому, якими є базові знання кандидата про міжнародну політику. Президент у цьому контексті зазначив, що Трамп не розбирається в багатьох питаннях, у тому числі, про ядерну тріаду, про те, де знаходиться та чи інша країна, або в чому різниця між сунітами і шиїтами в мусульманському світі. "Це ті речі, яких він не знає, і, здається, не витрачає багато часу на те, щоб дізнатися про них", - наголосив глава Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-