США засудили теракт у Франції та запропонували допомогу в розслідуванні

США засудили теракт у Франції та запропонували допомогу в розслідуванні

Укрінформ
Офіційний Вашингтон "найрішучішим чином" засудив теракт у католицькій церкві у Франції, що стався у вівторок, та запропонував допомогу французьким правоохоронцям у проведенні розслідування нападу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному в той же день, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми високо оцінюємо дії французьких правоохоронних органів щодо їх швидкої й рішучої відповіді та готові надати допомогу французькій владі у її подальшому розслідуванні", - наголошується в оприлюдненому документі.

При цьому підкреслюється, що Франція і США "поділяють відданість захисту релігійних свобод для представників усіх віросповідань, і сьогоднішнє насильство не порушить цієї відданості".

Американська сторона також висловила співчуття рідним і близьким убитого священника, а також інших жертв терористичної атаки.

Як повідомляв Укрінформ, у французькому місті Сент-Етьєнн-дю-Рувре у вівторок озброєні ножами чоловіки захопили у місцевій церкві п'ятьох заручників та вбили священика. Пізніше вдалося встановити особу одного х нападників. Ним виявився 19-річний підліток, який раніше потрапляв у поле зору французьких спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-