США не просунулися у питанні екстрадиції Гюлена

США не просунулися у питанні екстрадиції Гюлена

Укрінформ
Американська сторона продовжує вивчати документи, надані офіційною Анкарою, щодо екстрадиції проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька сторона звинувачує в причетності до організації недавньої спроби військового перевороту в країні.

Про це зауважила під час брифінгу у вівторок у Вашингтоні директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У мене зараз немає нової інформації з цього питання", - відповіла представник Держдепу на запитання щодо того, як просувається діалог з Анкарою щодо екстрадиції проповідника.

При цьому вона зауважила: "Ми отримали документи і продовжуємо вивчати їх, але у мене немає нових повідомлень про це".

Трюдо також нагадала, що процес екстрадиції, на якому наполягає турецька сторона –  юридичний та передбачає багато технічних формальностей.

Нагадаємо: Фетхуллах Гюлен - ісламський проповідник турецького походження, який проживає з 1999 року на території Сполучених Штатів. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово звинувачував його у створенні групи, чия діяльність начебто спрямована на повалення нинішнього турецького уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-