Румунія розпочала створення багатонаціональної бригади НАТО

Румунія розпочала створення багатонаціональної бригади НАТО

Укрінформ
Румунія створює міжвідомчу робочу групу, яка буде займатися практичною реалізацією досягнутих на саміті НАТО у Варшаві домовленостей, включаючи створення на території країни багатонаціональної бригади НАТО.

Про це повідомив президент Румунії Клаус Йоганніс за підсумками засідання Вищої Ради оборони, яке відбулося в Бухаресті, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Підготовча робота буде проводитися під керівництвом радника президента з питань національної безпеки. Нас очікує вельми складна і комплексна робота – від вивчення законодавчої бази до складання конкретного графіка щодо виконання цієї ініціативи. Необхідно також створити міжвідомчу робочу групу, щоб гідно впоратися з цим амбітним завданням», - зазначив Йоханнис.

Глава Румунії підкреслив, що румунські військові фахівці виступили з ініціативою завершити створення бригади НАТО в березні-квітні 2017 року.

Торкнувшись ситуації в Туреччині, Йоганніс заявив, що Туреччина залишається стратегічним партнером Румунії, надійним союзником НАТО ключовим партнером ЄС.

Нагадаємо: рішення про створення багатонаціональної бригади НАТО на території Румунії було прийнято на Варшавському саміті Альянсу на початку липня. Про готовність участі у створенні бригади вже заявила Болгарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-