Вибори в США: сьогодні демократи визначаться з кандидатом

Вибори в США: сьогодні демократи визначаться з кандидатом

Укрінформ
Делегати від Демократичної партії з усіх штатів США проведуть голосування у вівторок увечері за те, щоб Гілларі Клінтон офіційно представляла партію на подальших президентських перегонах.

Голосування проходитиме на поіменній основі, повідомляє Укрінформ.

"Демократичні делегати офіційно номінуватимуть Гілларі Клінтон сьогодні, але після поіменного голосування, яке дозволить прихильникам Берні Сандерса продемонструвати свою підтримку кандидата, який посів друге місце в праймеріз", - пише з цього приводу Los Angeles Times.

Сценарій був ретельно переглянутий організаторами з'їзду, щоб задовольнити делегатів Сандерса, які в перший день з'їзду демонстративно відмовились підтримувати Клінтон. Причиною такої реакції, очевидно, стало оприлюднення майже 20 тис. електронних листів, украдених із серверу Національного комітету Демократичної партії. Деякі з них вказували на те, що керівництво партійного комітету завадило перемозі Сандерса на праймеріз.

Треба зауважити, що сам Берні Сандерс двічі виступав у перший день з'їзду. Обидва рази він закликав своїх виборців підтримати Гілларі, однак його виборці довго не давали йому висловитися, скандуючи "Ми хочемо Берні!"

Ввечері вівторка на підтримку Гілларі Клінтон перед делегатами виступить її чоловік, екс-президент США Білл Клінтон. Крім того, заплановані виступи матерів чорношкірих чоловіків і підлітків, які загинули в поліцейських дільницях або в результаті дій поліції.

Як повідомляв Укрінформ, Національний з'їзд Демократичної партії США продовжиться до четверга. Він має затвердити єдиного кандидата в президенти, віце-президента, а також політичну платформу партії на наступний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-