Американським дипломатам у Туреччині дозволили вивезти сім'ї

Американським дипломатам у Туреччині дозволили вивезти сім'ї

Укрінформ
Держдепартамент США дозволив від'їзд членів сімей працівників американського посольства в Анкарі після невдалої спроби військового перевороту в цій країні.

Про це повідомляє Reuters.

«Державний департамент дозволив добровільний від'їзд членів сімей працівників в Туреччині після невдалої спроби військового перевороту», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, в ході припинення опору після спроби державного перевороту 15 липня, були звільнені, затримані або взяті під слідство більше 60 тисяч солдатів, поліцейських, суддів, учителів і державних службовців. У цьому зв'язку у Стамбулі на площу Таксим вийшли десятки тисяч мітингувальників на підтримку демократії.

20 липня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення в країні надзвичайного стану строком на три місяці з метою якнайшвидшого усунення всіх чинників терористичної організації, яка здійснила спробу держперевороту.

21 липня було оголошено, що Туреччина тимчасово припинить дію Європейської конвенції з прав людини у зв'язку із проголошенням у країні надзвичайного стану.

Фото: poliksal.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-