МВС Баварії: Вибух у Ансбаху влаштував сирійський біженець

МВС Баварії: Вибух у Ансбаху влаштував сирійський біженець

Укрінформ
У центрі міста Ansbach (федеральна земля Баварія) перед одним з ресторанів стався потужний вибух. Є як мінімум один загиблий. Поранення отримали 12 осіб, з них троє у тяжкому стані.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Спочатку місцеві ЗМІ повідомляли, що вибух стався в одному з ресторанів, а причиною міг стати газ. Ці повідомлення згодом не підтвердилися.

За даними баварського МВС, єдиний загиблий в результаті вибуху є головним підозрюваним. Він вижив у результаті вибуху, проте потім помер від отриманих поранень.

За словами міністра внутрішніх справ Баварії Йоахіма Херрмана, підозрюваний намагався потрапити на територію фестивалю Ansbach Open, проте йому це не вдалося, після чого бомба вибухнула біля одного з ресторанів.

Херрман назвав особу підозрюваного. Це 27-річний сирієць, який приїхав до Німеччини два роки тому і подав прохання про надання притулку, однак рік тому воно було відхилене. Він жив в Ансбаху.

Загиблий сирієць вже двічі намагався скоїти самогубство. Деякий час він перебував на лікуванні в психіатричній клініці.

За словами заступника начальника поліцейського управління Нюрнберга Романа Фертінгера, у вибухівці були металеві частини. Їх походження поки не встановлене, але такі використовуються в деревообробній промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-