Нічого незаконного в квартирі Піонтковського не знайшли - адвокат

Нічого незаконного в квартирі Піонтковського не знайшли - адвокат

Укрінформ
Слідчі органи під час обшуку в московській квартирі публіциста Андрія Піонтковського, публікації якого на сайті "Ехо Москви" стали приводом для порушення кримінальної справи про екстремізм, не знайшли жодних незаконних матеріалів.

Про це повідомив "Інтерфаксу" в суботу адвокат Марк Фейгін.

"Був проведений обшук у квартирі доньки та онуків Піонтковського, у квартирі самого Піонтковського, але нічого незаконного і забороненого вилучено не було. Вилучили якісь документи, які взагалі не мають відношення до кримінальної справи", - сказав адвокат.

Фейгін повідомив, що в даний час вирішується питання про пред'явлення Піонтковському заочного обвинувачення. "Справу було порушено в березні за ст. 280.1 ККРФ (заклики до порушення територіальної цілісності) і ст. 282 ККРФ (заклики до екстремізму). Зараз вирішується питання про пред'явлення заочного звинувачення", - заявив він.

Адвокат також розповів, що у справі був допитаний онук Піонтковського. "Філіпу поставили буквально три запитання, де його дід і коли він збирається повертатися", - сказав Фейгін.

Раніше в суботу Піонтковський у своєму мікроблозі у Twitter написав, що в його квартиру в Москві прийшли слідчі.

Як повідомлялося, Піонтковський виїхав з країни і не збирається повертатися в Росію.

Приводом для порушення справи став запит голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірини Ярової до Генпрокуратури РФ про перевірку на предмет екстремізму статті Піонтковського про Чечню "Бомба, готова вибухнути", опублікованої у січні на сайті "Ехо Москви".

В останніх двох абзацах статті Піонтковський закликав до виведення Чеченської республіки зі складу Росії. Це, на його думку, могло б запобігти потенційному конфлікту. Згодом ці заклики були видалені.

Слідчі в рамках справи викликали на допит головного редактора сайту радіостанції "Ехо Москви" Віталія Рувінського. На радіостанції пройшли обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-