Турецький путч: США закликали поважати верховенство права при розслідуванні

Турецький путч: США закликали поважати верховенство права при розслідуванні

Укрінформ
Віце-президент США Джо Байден закликав Туреччину дотримуватися принципів верховенства права під час розслідування невдалої спроби перевороту в країні.

Про це він заявив у телефонній розмові з турецьким прем'єр-міністром Біналі Їлдиримом, повідомляє Reuters з посиланням на Білий дім.

“Віце-президент закликав провести розслідування стосовно винуватців перевороту у такий спосіб, щоб зміцнити довіру народу до демократичних інституцій і верховенства права”, - зазначили у Білому домі.

Повідомляється також, що Байден висловив непохитну підтримку турецькій демократії та високо оцінив відданість турецького народу демократичним інституціям.

Як відомо, президент Реджеп Таїп Ердоган оголосив про запровадження надзвичайного стану у країні строком на три місяці з метою якнайшвидшого усунення терористичної організації, яка здійснила спробу держперевороту.

Проте наразі турецький президент зазначає, що надзвичайний стан, запроваджений у країні на три місяці, може бути продовжений.

У свою чергу Європейський Союз висловив серйозну стурбованість запровадженням владою Туреччини надзвичайного стану в країні, наголосивши, що він дає турецькій владі надмірно широкі повноваження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-