Євросоюз закликав Туреччину поважати права людини

Євросоюз закликав Туреччину поважати права людини

Укрінформ
Європейський Союз висловив стурбованість з приводу ув’язнення в Туреччині та звільнення з роботи в цій країні тисяч людей, підозрюваних у причетності до невдалої спроби державного перевороту. ЄС закликав Анкару поважати права людини і верховенство закону.

По це йдеться в оприлюдненій 22 липня спільній заяві високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Йоханеса Хана, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми стежимо за розвитком подій... дуже уважно і зі стурбованістю», – йдеться у заяві.

Могеріні і Хан назвали переслідування, зокрема, вчителів, суддів і журналістів, «неприйнятним» і вказали, що Туреччина повинна поважати «верховенство закону, права людини і основних свобод, включно з правом... на справедливий судовий розгляд».

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган раніше цього тижня запровадив у країні на три місяці надзвичайний стан після спроби державного перевороту.

Перед цим в інтерв’ю телеканалу Al Jazeera він заявив, що до спроби державного перевороту причетні іноземні держави, але відмовився сказати, які саме.

Ердоган заперечив, що у Туреччині придушується демократія, а він перетворюється в авторитарного лідера.

«Ми залишаємося демократичною парламентською системою, ми ніколи не відійдемо від цього», – зазначив президент Туреччини.

Реджеп Таїп Ердоган повідомив також, що він підтримуватиме рішення парламенту щодо відновлення смертної кари попри те, що це поставить під удар прагнення Анкари приєднатися до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-