Канада просить турків не забувати про права людини

Канада просить турків не забувати про права людини

Укрінформ
Туреччина має провести детальне розслідування спроби державного перевороту, втім зобов'язана поважати при цьому права людини.

Про це йдеться у зверненні міністра закордонних справ Канади Стефана Діона, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канада підтримує демократичну Туреччину та поважає її право на проведення ретельного розслідування та покарання учасників нещодавньої спроби державного перевороту. Це повинно бути зроблено у відповідності до турецького та міжнародного законодавства", - сказав Діон.

Він висловив занепокоєння "десятками тисяч звільнень та затримань представників судової влади, держслужбовців, академіків, вчителів, громадських активістів та журналістів", що відбулися в Туреччині останніми днями.

"Ми також глибоко стурбовані актами помсти та залякування. Ми закликаємо турецьку владу поважати права всіх осіб, включно з імовірними злочинцями, та захистити їх від насилля з боку правоохоронців", - зазначив глава МЗС Канади.

За його словами, Канада стурбована надзвичайним станом, оголошеним президентом Ердоганом, та просить турецьку владу дотримуватися демократичних принципів. "Верховенство права та належний процес розслідування є невід'ємними складовими демократичних принципів, які минулої п'ятниці змусили тисячі турків вийти на вулиці із протестами. Важливо, аби цими демократичними принципами керувався уряд у найближчі місяці", - наголосив Діон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-