США запровадили санкції трьох високопоставлених членів

США запровадили санкції трьох високопоставлених членів "Аль-Каїди"

Укрінформ
Вашингтон запровадив персональні санкції проти резидентів Ірану, залучених до схем забезпечення коштами та зброєю осередків терористичної організації "Аль-Каїда".

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів Сполучених Штатів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Запровадивши санкції проти трьох високопоставлених членів "Аль-Каїди", які проживають в Ірані, Міністерство фінансів США сьогодні вжило заходів щодо блокування діяльності, фінансування й підтримки осередків, які допомагали "Аль-Каїді" переправляти кошти й оперативників з Південної Азії на Близький Схід", - зазначили в американському Мінфіні.

Згідно з повідомленням, до цього списку внесені Фейсал Джассім Мохаммед Аль-Амрі Аль-Хеліді, Їсра Мухаммад Ібрагім Баюмі та Абу Бакр Мухаммад Мухаммад Гумайн. Зазначається, що крім спрямування грошових потоків ці особи забезпечували також переміщення зброї на Близькому Сході.

Санкції передбачають арешт усього майна, яке перебуває під юрисдикцією США, до якого мають відношення ці особи. Крім того, американським фізичним і юридичним особам заборонено укладати або брати участь у будь-яких угодах з ними.

Як наголосив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Алам Шубін, відомство і далі тримає у прицілі терористичну діяльність "Аль-Каїди" і позбавлення цієї організації та її мереж доступу до міжнародної фінансової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-