Єдинороси втрачають рейтинг, Кремль готує фальсифікації - експерт

Єдинороси втрачають рейтинг, Кремль готує фальсифікації - експерт

Укрінформ
У зв'язку з постійним падінням рейтингу правлячої партії "Єдина Росія", але з урахуванням первісної установки отримати 2/3 місць у Держдумі, влада ухвалила рішення "підправити" результати голосування.

Про це у Фейсбуці написав аналітик, професор МДІМВ Валерій Соловей.

"З травня рейтинг "Єдиної Росії" кожен місяць падає на 3-5 пунктів. У деяких регіонах Центральної Росії він уже не перевищує 25 пунктів. Однак цільову установку - 2/3 місць у Думі (за партійними списками та одномандатними округами) для ЄР скасовувати наміру не мають. Стратегія досягнення мети складається з двох компонентів", - пише Соловей.

Далі він пояснив, яким чином будуть досягатися поставлені завдання. По-перше, за словами експерта, "в провінції вирішено відмовитися від імітації чесності й проводити вибори "як завжди": адміністративний тиск і специфічний підрахунок голосів".

При цьому влада побоюється протестного руху, як було в 2011-2012 роках. У зв'язку з цим за інформацією Солов'я, вирішено "в Москві і Пітері імітувати чесність і прозорість, щоб не викликати обурення політично стурбованих городян".

Вибори в Держдуму РФ повинні були відбутися 4 грудня. Однак вони були перенесені майже на три місяці раніше – на 18 вересня, так званий єдиний день голосування. Як вважають експерти, це було пов'язано з побоюванням, що до зими економічна ситуація погіршиться і рейтинг правлячої партії впаде ще більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-