Меркель назвала умову для подолання розколу в турецькому суспільстві

Меркель назвала умову для подолання розколу в турецькому суспільстві

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель різко засудила спробу військового перевороту в Туреччині і закликала до дотримання основних демократичних норм.

Про це вона заявила в суботу журналістам в Берліні, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Від імені всього уряду я найрішучіше засуджую спробу турецьких військових силоміць повалити обраний уряд і обраного президента своєї країни", - заявила Меркель.

Вона підкреслила, що кровопролиття в Туреччині має тепер припинитися, назвавши присутність танків на вулицях і повітряні атаки проти власного народу "беззаконням".

Глава німецького уряду зробила акцент на тому, що “правом народу було і залишається визначення в ході вільних виборів, хто буде правити". Вона запевнила, що Німеччина стоїть на боці всіх тих в Туреччині, хто відстоює принципи демократії та правової держави. Після трагічних подій минулої ночі турецьке суспільство "може і повинне проявити себе правовою державою".

Водночас Меркель закликала владу Туреччини до дотримання основних демократичних норм і захисту прав національних меншин, прихильності парламентської демократії. Вона вважає це необхідною умовою для подолання конфронтації і розколу в турецькому суспільстві. Канцлер сподівається, що міра вини відповідальних за спробу перевороту буде визначена згідно із законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-